ALGEMENE VOORWAARDEN

Artikel 1 definities

  1. Activiteiten: alle vaartochten die RIBSafari.nl uitvoert of organiseert.
  2. RIBSafari.nl, ingeschreven onder nummer 01091833 Kamer van Koophandel (Onderhoudsbedrijf Bouke van Hattem)
  3. Vertegenwoordiger van RIBSafari.nl: de persoon (schipper en/of assistent) die uit naam van RIBSafari.nl optreedt.
  4. Offerte: schriftelijke aanbieding van RIBSafari.nl, waaronder ook per email wordt verstaan, met het voorstel voor het uitvoeren van een activiteit.
  5. Overeenkomst: de verbintenis tussen RIBSafari.nl en klant middels goedkeuring op de offerte of het ondertekenen door een deelnemer van een risicoformulier.
  6. Klant: iedere natuurlijke persoon of rechtspersoon die een overeenkomst aangaat met RIBSafari.nl.
  7. Deelnemer: ieder natuurlijk persoon die feitelijk deelneemt (individueel of in een groep) aan een activiteit.
  8. Partijdatum: de datum waarop de activiteit wordt afgesproken in de overeenkomst.
  9. RIB : Rigid Inflatable Boat incl. buitenboord motor.

Artikel 2. Toepasselijkheid

2.1 Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle overeenkomsten van RIBSafari.nl. Afwijkende voorwaarden of verzoeken kunnen voorgelegd worden. RIBSafari.nl behoudt ten alle tijde het recht om deze afwijkende voorwaarden af te wijzen.

2.2 De klant en deelnemer aanvaarden de toepasselijkheid van deze voorwaarden door het aangaan van een overeenkomst met RIBSafari.nl en het deelnemen aan een activiteit van RIBSafari.nl.

2.3 Het mogelijk niet van toepassing (laten) zijn van (een deel van) deze algemene voorwaarden laat de toepasselijkheid van de overige bepalingen onverlet.

Artikel 3. Totstandkoming en inhoud overeenkomst en geldigheid

3.1 De overeenkomst komt tot stand wanneer RIBSafari.nl de klant een offerte toestuurt en de klant, c.q. deelnemer de offerte vóór de partijdatum schriftelijk (per email of whats app) heeft bevestigd, of een risicoformulier heeft getekend. Bij annulering door de klant is artikel 9 van toepassing.

3.2 De klant kan desgewenst voorkeuren omtrent de activiteit opgeven. RIBSafari.nl zal hieraan tegemoet komen, voor zover het in haar vermogen ligt.

3.3 De prijzen en (optionele) reserveringen van de offerte zijn twee weken geldig. Na deze datum kan hetgeen is vermeld in de offerte, zoals prijzen en beschikbaarheid, niet worden gegarandeerd.

3.4 De klant is verplicht bij de totstandkoming van de overeenkomst alle persoonlijke omstandigheden van zichzelf en de individuele deelnemers omtrent medische en conditionele bijzonderheden aan RIBSafari.nl te melden voor zover deze van invloed kunnen zijn op een goed verloop van de activiteit.

3.5 De offerte van RIBSafari.nl is vrijblijvend en kan door RIBSafari.nl bij boeking of binnen uiterlijk twee werkdagen hierna herroepen worden.

Artikel 4. Handelingsbevoegdheid

4.1 RIBSafari.nl mag erop vertrouwen dat degene die namens of ten behoeve van de klant de overeenkomst aangaat, vertegenwoordigingsbevoegd is.

 Artikel 5. Aansprakelijkheid van RIBSafari.nl ten opzichte van de klant en deelnemer(s)

5.1 De klant en deelnemer neemt voor eigen risico deel aan de RIBSafari.nl activiteit. Deelname aan de activiteit is alleen mogelijk na ondertekening van een risicoformulier. Indien dit risicoformulier aanleiding is voor de klant, c.q. de deelnemer om zich terug te trekken, dan kan dit vóórdat er een overeenkomst tot stand is gekomen. 

5.2 RIBsafari.nl aanvaardt geen aansprakelijkheid voor vergoeding van enige schade, van welke aard dan ook, direct of indirect, bij verlies, diefstal, schade aan materialen, letselschade, overlijden of blijvende invaliditeit, waaronder bedrijfsschade, schade aan roerende of onroerende zaken, dan wel aan personen, die het gevolg is van haar handelen of nalaten in de ruimste zin des woords, tenzij er sprake is van grove schuld/nalatigheid en/of opzet van RIBSafari.nl, haar vertegenwoordiger of door RIBSafari.nl ingeschakelde derden. In alle gevallen is de aansprakelijkheid van RIBSafari.nl, haar vertegenwoordiger of door RISafari.nl ingeschakelde derden beperkt tot maximaal €500 per overeenkomst of indien dit lager is het laagste bedrag van €100 per deelnemer, of hetgeen de klant, c.q. deelnemer heeft betaald voor de activiteit.

5.3 RIBSafari.nl. aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor een verergering van  bestaand letsel. De deelnemer verplicht zich, voordat hij aan de activiteit deelneemt eventuele lichamelijke problemen, beperkingen of risico’s voor aanvang van de activiteit te melden. Daarnaast bevestigt de klant c.q. deelnemer door aan de activiteit deel te nemen, dat hij kennis heeft genomen van, of al dan niet pro-actief heeft geïnformeerd naar de risico’s, instructies en voorwaarden.

5.4 RIBSafari.nl aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor omstandigheden die zijn toe te rekenen aan de klant /of deelnemer zoals een ontoereikende gezondheid of conditie (naar eigen beoordeling van de deelnemer), een ontoereikende persoonlijke uitrusting, onjuist handelen of niet-handelen, overschatting van de eigen vermogens of het negeren van instructies.

5.5 RIBSafari.nl zet zich met deskundigheid en enthousiasme in om de activiteit een succes te maken voor alle deelnemers en de klant. Indien een onderdeel van de activiteit niet wordt nagekomen, is RIBsafari.nl voor deze tekortkoming niet aansprakelijk, tenzij anders vermeld in deze voorwaarden. RIBSafari.nl is nooit aansprakelijk, indien

  1. de tekortkoming in de nakoming aan de klant dan wel aan deelnemer(s) is toe te rekenen,
  2. de tekortkoming in de nakoming redelijkerwijs niet kon worden voorzien of worden voorkomen en toe te rekenen is aan een derde
  3. de tekortkoming het gevolg is van overmacht

5.6 De in deze overeenkomst opgenomen uitsluitingen en/of beperkingen van de aansprakelijkheid gelden ook ten behoeve van werknemers en andere vertegenwoordigers van RIBSafari.nl of door RIBSafari.nl ingeschakelde derden.

5.7 De klant en deelnemer vrijwaren RIBSafari.nl, alsmede vertegenwoordigers en werknemers van RIBSafari.nl. of derden die door RIBSafari.nl zijn ingeschakeld,  voor alle aanspraken door derden, inclusief deelnemers, welke op enigerlei wijze verband houden met de activiteit.

Artikel 6. Betaling

6.1 Voor de overeengekomen activiteit(en) geldt dat direct na de totstandkoming van de overeenkomst 100% van het gefactureerde bedrag vóór de partijdatum betaald dient te zijn.

6.2. Indien op voorhand de omvang van de dienst van RIBSafari.nl niet bekend is worden de kosten na afloop van de dienst in rekening gebracht. Afhankelijk van de opdracht is RIBSafari.nl gerechtigd een voorschot op te leggen.

6.3 Bij niet tijdige betaling is RIBSafari.nl gerechtigd de geboekte activiteit te annuleren.  

6.4 Indien tijdige betaling achterwege blijft en de overeengekomen activiteit geannuleerd               wordt, komen alle reeds gemaakte kosten verband houdend met de geplande activiteit ten laste voor de klant  (bijvoorbeeld voorbereidende uren, brandstof, hellingkosten, havengeld enzovoort). Artikel 9 is tevens van toepassing.

Artikel 7. Tarieven en prijzen

7.1 Op verzoek van de klant brengt RIBSafari.nl een offerte uit voor een in overleg tot stand gekomen overeengekomen activiteit.

7.2 De tarieven en prijzen van RIBSafari.nl zijn arrangementsprijzen en bevatten alle in de overeengekomen activiteit omschreven zaken, tenzij anders vermeld.

7.3 In de tarieven en prijzen zijn niet begrepen, tenzij anders vermeld in de offerte:

  1. Pont, – sluis- en havengelden;
  2. Transportkosten;
  3. Kraankosten;
  4. Brandstofkosten;
  5. Regen- en zeilkleding;
  6. Eventuele kosten voor verzekeringen. De aansprakelijkheid van RIBSafari.nl is beperkt tot hetgeen in Artikel 5 is geregeld.

7.4 De onder 7.3 genoemde kosten worden in de offerte opgenomen als stelpost en naderhand per factuur aan de klant doorberekend.

Artikel 8. Wijzigingen door de klant

8.1 De overeenkomst kan door de klant worden gewijzigd indien dit schriftelijk (per mail of whats app) met RIBSafari.nl is overeengekomen. Voor de betreffende annuleringskosten zie artikel 9.

8.2 De klant heeft het recht om éénmalig een verzoek in te dienen de overeengekomen partijdatum te wijzigingen. RIBSafari.nl kan niet garanderen dat dit verzoek altijd mogelijk is i.v.m. andere reserveringen en opdrachten. RIBSafari.nl behoudt tevens het recht om dit verzoek af te wijzen.

8.3 Bij vermindering van het aantal deelnemers aan de activiteit (bijv. ziekte) is de klant verplicht dit zo spoedig mogelijk door te geven aan RIBSafari.nl. De overeengekomen prijs voor de activiteit blijft gelijk aan de prijs die genoemd staat in de overeenkomst. M.u.v. van grote groepen waarbij de duur van de activiteit afneemt. In dat geval dient de klant uiterlijk 8 werkdagen voor de partijdatum de wijziging door te geven aan RIBSafari.nl en volgt er een aangepaste overeenkomst.

8.4 Een vermeerdering van het aantal deelnemers moet 8 werkdagen voor partijdatum overlegd worden met RIBSafari.nl. RIBSafari.nl kan niet garanderen dat deze extra reserveringen altijd mogelijk zijn. Indien wel mogelijk volgt er een aangepaste overeenkomst.

8.5 Indien de klant later dan overeengekomen op de afgesproken tijdstippen arriveert, dan zal ofwel de afgesproken eindtijd worden aangehouden, ofwel, in geval van beschikbaarheid, de afgesproken tijdsduur van de activiteit worden aangehouden. De extra kosten (bijvoorbeeld toename aantal werkuren schipper en/of assistent) die door RIBSafari.nl zijn gemaakt worden volledig bij de klant in rekening gebracht.

 

Artikel 9. Annulering door de klant

9.1 De klant kan de overeenkomst alleen annuleren door dit schriftelijk (per mail of whats app) aan RIBSafari.nl te melden onder vermelding van de partijdatum en de af te nemen activiteit.

9.2 Indien de overeengekomen prijs lager dan €1.000 betreft is de klant bij annulering in ieder geval het volgende verschuldigd aan RIBSafari.nl.

  1. Bij een annulering meer dan 60 dagen voor de bedoelde partijdatum wordt de boeking kosteloos geannuleerd;
  2. Bij een annulering tussen 31-60 dagen voor bedoelde partijdatum 10% van de overeengekomen prijs;
  3. Bij een annulering tussen 15-30 dagen voor bedoelde partijdatum 25% van de overeengekomen prijs;
  4. Bij een annulering tussen 8-14 dagen voor bedoelde partijdatum 50% van de overeengekomen prijs;
  5. Bij een annulering tussen 3-7 dagen voor bedoelde partijdatum 85% van de overeengekomen prijs;
  6. Bij een annulering vanaf 2 dagen voor bedoelde partijdatum kan niet meer worden geannuleerd en is de klant 100% van de overeengekomen prijs aan RIBSafari.nl verschuldigd;

9.3 Indien het overeengekomen prijs hoger dan €1.000 betreft is de klant bij annulering in ieder geval het volgende verschuldigd aan RIBSafari.nl.

  1. Bij een annulering meer dan 60 dagen voor de bedoelde partijdatum 15% van de overeengekomen prijs ;
  2. Bij een annulering tussen 31-60 dagen voor bedoelde partijdatum 35% van de overeengekomen prijs;
  3. Bij een annulering tussen 15-30 dagen voor bedoelde partijdatum 60% van de overeengekomen prijs;
  4. Bij een annulering tussen 8-14 dagen voor bedoelde partijdatum 85% van de overeengekomen prijs;
  5. Bij een annulering vanaf 7 dagen voor bedoelde partijdatum kan niet meer worden geannuleerd en is de klant 100% van de overeengekomen prijs aan RIBSafari.nl verschuldigd;

9.4 Bij annulering van een overeenkomst als bedoeld in artikel 9.2 en 9.3  komen tevens alle reeds gemaakte kosten verband houdend met de geplande activiteit ten laste voor de klant (bijvoorbeeld voorbereidende uren, brandstof, hellingkosten, havengeld enzovoort).

9.5 RIBSafari.nl aanvaardt geen aansprakelijkheid voor de door de klant reeds gemaakte kosten, indien een activiteit geannuleerd wordt. Voor onvoorziene wijzigingen van de partijdatum zie artikel 10.

Artikel 10. Wijzigingen door RIBSafari.nl

10.1 De activiteit vindt ook bij slecht weer doorgang, met uitzondering van onveilige weer- en vaarsituaties. Denk aan onweer, storm, te hoge golven, piekdrukte in het snelvaargebied.

10.2 Door onvoorziene omstandigheden zoals onveilige weersverwachting, motorpech of andere zaken kan RIBSafari.nl zich genoodzaakt zien de aangeboden activiteit en/of partijdatum te wijzigen. RIBSafari.nl verplicht zich direct contact op te nemen met de klant. Tevens verplicht RIBSafari.nl zich de klant een alternatief aan te bieden en draagt er zorg voor dat het specifieke karakter en de aard van de activiteit zoveel mogelijk hetzelfde blijft.  

10.3 De klant kan de wijziging afwijzen indien het alternatief een wezenlijk ander karakter heeft dan de oorspronkelijke activiteit of de wijziging de klant op andere wijze aanzienlijk nadeel berokkent. De klant die de wijziging afwijst moet dit zo spoedig mogelijk aan RIBSafari.nl melden. De klant heeft in dit geval recht op volledige restitutie van reeds betaalde gelden. De partijen komen overeen, dat een wijziging van de partijdatum  geen wezenlijke verandering van karakter van de activiteit is.

Artikel 11. Annulering door RIBSafari.nl

11.1 Niettegenstaande het bepaalde in Artikel 15, heeft RIBSafari.nl te allen tijde het recht de overeenkomst vóór of op de partijdatum op te zeggen in geval van gewichtige omstandigheden die onvoorzienbaar, niet te verhelpen of te vermijden zijn RIBSafari.nl verplicht zich de klant zo spoedig mogelijk van de opzegging op de hoogte te brengen.  

11.2 Bij opzegging door RIBSafari.nl vóór of op de partijdatum, zoals bedoeld in artikel 11.1 heeft de klant recht op volledige restitutie van de reeds geheel of gedeeltelijk betaalde gelden. Dit geldt echter alleen indien RIBSafari.nl geen voor de klant gelijkwaardige activiteit ter vervanging heeft aangeboden. Zie tevens artikel 10.

 Artikel 12. Verplichtingen van RIBSafari.nl

12.1 RIBSafari.nl is verplicht tot uitvoering van de overeenkomst naar beste inzicht en vermogen en overeenkomstig de redelijke verwachtingen die de klant op grond van de overeenkomst c.q. publicaties van RIBSafari.nl mocht hebben.

12.2 RIBSafari.nl verplicht zich tot het uitvoeren van de activiteiten binnen het overeengekomen programma, onder toepassing van deze algemene voorwaarden.              

Artikel 13. Overige verplichtingen van klant en/of deelnemer

13.1 De klant en deelnemer(s) verplichten zich tot naleving van alle aanwijzingen van RIBSafari.nl of diens vertegenwoordiger om de goede uitvoering van de activiteit te bevorderen.

13.2 De klant en/of deelnemer die zodanige hinder of last veroorzaakt dat daardoor de uitvoering van de activiteit in sterke mate wordt bemoeilijkt of kan worden bemoeilijkt, die de veiligheid van zichzelf of anderen in gevaar brengt kan door RIBSafari.nl of diens vertegenwoordiger van (verdere) deelname aan de activiteit worden uitgesloten. Alle hieruit voortvloeiende extra kosten zijn voor rekening van de uitgesloten klant, c.q. deelnemer, voor zover de gevolgen van hinder of last hem kunnen worden toegerekend. De klant, c.q. deelnemer heeft in dit geval géén recht op restitutie van reeds betaalde gelden.

13.3 Iedere deelnemer zonder zwemdiploma draagt gedurende de gehele activiteit verplicht een reddingsvest. Deze draagplicht geldt ook voor deelnemers met zwemdiploma indien er sneller dan 20 km/h per uur gevaren wordt of indien de schipper of vertegenwoordiger van RIBSafari.nl dit nodig acht (bijvoorbeeld bij een weersverandering of onrustige vaarwater).

Artikel 14 Klachten

14.1 RIBSafari.nl besteedt uiterste aandacht aan haar activiteiten. Desondanks is het mogelijk dat de klant of deelnemer een gerechtvaardigde klacht meent te hebben.  Indien de klant of deelnemer een tekortkoming in de uitvoering van de overeenkomst constateert, dient hij deze zo spoedig mogelijk te melden bij RIBSafari.nl opdat deze een passende oplossing kan treffen.

14.2 Indien de klacht ter plaatse niet naar tevredenheid behandeld wordt, kan deze uiterlijk binnen 14 dagen na afloop van de activiteit schriftelijk en gemotiveerd worden ingediend bij RIBSafari.nl.

14.3 Iedere aanspraak uit welke hoofde dan ook, als ook ieder recht op ontbinding van de overeenkomst, vervalt bij niet tijdige melding doch in ieder geval 1 jaar na afloop van de activiteit of, indien de activiteit geen doorgang heeft gevonden, 1 jaar na de oorspronkelijke partijdatum.

Artikel 15 Overmacht

15.1 In geval van onvoorziene omstandigheden of overmacht (inclusief het bepaalde in artikel 5.5 en 11.1) waardoor RIBSafari.nl in alle redelijkheid niet in staat is de activiteit uit te voeren, is RIBSafari.nl gerechtigd om zonder rechterlijke tussenkomt:

  • de uitvoering van de activiteit te verplaatsen
  • of voor de duur van de verhindering de activiteit op een later moment in te halen
  • de overeenkomst te ontbinden,

zonder dat RIBSafari.nl in dat geval tot enige schadevergoeding of boete verschuldigd is. Indien RIBSafari.nl door overmacht de overeenkomst geheel niet kan nakomen, is de klant en/of deelnemer de daarmede overeenkomstige prijs niet verschuldigd.

 Artikel 16 Geschillen

16.1 Bij een geschil over een overeenkomst zullen partijen trachten dit in goed overleg op te lossen. Indien het geschil niet tot een goed einde kan worden gebracht, wordt het geschil voorgelegd aan de bevoegde burgerlijke rechter te Leeuwarden.

16.2 Uitsluitend Nederlands recht is van toepassing op bovengenoemde overeenkomsten en geschillen.

xxx

Scroll naar boven